Şimdi .htaccess Dosyanızı Güncellemeniz Gerekiyor

Gönderen Yasin 16 Haziran 2009 Salı

Wordpress'le bir kaç gündür haşır neşir olmaya başladım. Başladım başlamasına ama acemi olunca o kadar kolay olmuyor. Wordpressin en güzel özelliklerinden biri kalıcı bağlantıları istediğiniz gibi ayarlayabilmeniz. Bende sadece siteismi/baglantı  olarak çıkmasını istiyordum. Bunun için Ayarlar--->Kalıcı bağlantılar'a tıklayıp Özel Yapı bölümüne %postname% yazmamız gerekiyormuş. Buraya kadar tamamdı fakat kaydet dediğimde "Şimdi .htaccess dosyanızı güncellemeniz gerekiyor." hatası çıktı. Bir saat bunu aradım. Çünkü ftp programında .htaccess dosyası gözükmüyordu. Aradım taradım sonuç nafile. En sonunda youtubeda bir video izledim de oradan kaptım işi.


Öncelikle cpanelimize giriş yapıyoruz. Ardından files/dosyaları yönet bölümüne tıklıyoruz. Buradan gizli dosyaları göstere tıklayıp wordpress dosyamızın içine adım atıyoruz. Burada .htaccess dosyasını görmüş olmanız gerekir. Bu dosyaya izin vermemiz gerekiyor. Dosyanın üzerinde sağ tıklayop Cahange Permissions/Dosya İzinleri 'ne tıklıyoruz.  Eğer ayarlarını hiç değiştirmediysek 644 sayısı gözükmektedir. Siz bu sayıyı 777 yaparak kaydediyorsunuz ve wordpress'e geri dönüp değişiklikleri kaydediyoruz. Bunun çözümü aaslında bu kadar basitmiş. Bir saatim boş yere gitti:))


Eğer .htaccess dosyanız yoksa ya da cpanelinizde göremiyorsanız bir metin editöründen htaccess isminde dosya oluşturun. Daha sonra farklı kaydet diyerek tüm dosyaları seçip ftpde wordpress dosyanızın içine atın. Bu işlemin ardından yeniden adlandırarak dosyanızın isminin önüne .(nokta) koymanız yeterli. Dosya izinlerine tıklayıp "777" sayısını yazdıktan sonra wordpressin verdiği kodları da içine yapıştıp, wordpress panelimize dönüp değişiklikleri kaydedelim.

Yazıyı İmle
Digg Technorati Stumble This Twitthis Del.icio.us Furl Reddit

3 yorum

  1. Ferdi Gürtekin Dedi ki,

    Sen bize blogger da lazımsın sakın başka yerlere geçme :)

    16 Haziran 2009 02:15

     
  2. eD Dedi ki,

    bende wordpress istiyorum ya aam kullanamıyorum profesyonel işi :/

    16 Haziran 2009 11:19

     
  3. Admin Dedi ki,

    emek verenin emeğini kutlamadan geçmem teşekkürler . Gerçekten işe yaradı

    15 Aralık 2010 23:55

     

Yorum Gönder

Son Yazılar

Son Yorumlar

Translate

İzleyiciler