Blog Eylem Günü Siz de Yerinizi Alın...

Gönderen Yasin 22 Eylül 2008 Pazartesi



15 ekimde ikincisi düzenlenecek olan Blog Eylem Günü, internet üstünden metin, ses ve video yayını yapanların bu günde fakirliği gündeme getirmesini amaçlıyor.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve her yıl 15 ekimde blog yazarlarının, podcast ve videocast yayıncılarının aynı konu üzerinde yayın yaparak toplumsal bir soruna dikkat çekmeye çalıştığı "Blog Action Day" ("Blog Eylem Günü") bu yıl da düzenleniyor.
Etkinliğin bu yılki konusu "fakirlik". Çevrimiçi yayın organları ve blog yazarları, etkinliğin sitesinden kaydolarak, 15 ekimde fakirlik üzerine bir yazı girip bu konuyu gündeme taşıma şansına sahip oluyor. Ayrıca, blogun o günkü reklam gelirlerini, yine sitede linki bulunan fakirliği bitirmeyi amaçlayan hayır kuruluşlarına bağış yapmak da mümkün.
Geçen yıl "Çevre"yi konu alan ve 20,603 blog katıldığı, 23,327 blogun dahilinde yazı yayınladığı, yazıların 14,631,038 kez RSS üzerinden okunduğu eylem, BBC, Reuters, Fox gibi tanınmış haber kanalları ve Digg, Wired, SlashDot gibi yaygın şekilde girilen sitelerde işlenmişti.

Yazıyı İmle
Digg Technorati Stumble This Twitthis Del.icio.us Furl Reddit

0 yorum

Yorum Gönder

Son Yazılar

Son Yorumlar

Translate

İzleyiciler